2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Trisdešimt antroji diena (mėnesis gyvenimo Aarhus'e)


Šeštadienis prasideda mintyse dėliojant kaip čia viską suspėjus, tad atsikėlus iš karto imuosi  knygos „Organizacijos elgsena“, nes jau šiandien reikės atiduoti  ją V, vėliau pavalgiusi susiruošiu į parduotuvę, juk šiandien laukiu svečių. Greitai apsipirkusi grįžtu namučių, viską pasidedu ir skuodžiu į darbelį, nes labai jau nesinori pasilikti dar kažką sekmadieniui.  Be abejonės grįžtant kaip tik pradeda „purkšti“ tad grįžusi tuojau pat šoku į dušą, nes jaučiuosi visa baisiai purvina. Štai taip prabėga pirmoji dienos dalis ir tik apie pirmą šiek tiek prisėdu paplepėti su likusiais Lietuvoje. O vėliau vėl imuosi darbų, tik šį kartą jau žymiai malonesnių – maisto gaminimo. Pirmiausia išsikepu tešlą, kuri paskui bus dar pagerinta vaniliniu kremu, vėliau lazaniją. Kadangi mėsos neteko burnoje laikyti jau tris savaites, tai turėtų būti gana įdomus jausmas. Vanilinis kremas pasirodo esantis ne visai toks kokio tikėjausi, tad nusprendžiau nuo šiol gaminti naminį. Dar begamindama desertą išgirstu tylų beldimą į duris, pasirodo tai mano svečiai. O kas toliau? Gražus vakaras su skaniais valgiais, ir įdomiais pokalbiais. Tiek jums reikia žinoti, o dabar labanakt, nes jaučiuosi „žiauriai“ pavargusi.

6 komentarai:

  1. Koki darba dirbi Augmante? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tau kas nors padejo ji rasti ar pati susiradai? Tu mano ikvepeja siuo metu ir as galvoju apie studijas uzsienyje, o kad zinotum kokios svietimo reformos ka tik priimtos. :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu sėkmės kūdikis, bent jau taip buvo su darbo suradimu. Man jį surado moteris, pas kurią gyvenu. Nors ir ne daug, tik keturios valandos per savaitę, bet pradžiai, manau, ir taip gerai:) O apie Lietuvoje vykdomas reformas girdžiu ir jomis domiuosi. Man jos neatrodo labai jau neigiamos, nes įvairumas man visada labai patiko. Bet sutinku, kad šiuo atveju, kai jau viskas pasirinkta,jums vienuoliktokai, yra dėl ko nervuotis. Dabar berašydama net pagalvojau gal ir gerai šiek tiek jus pagąsdinti, labiau pasimokysit vienuoliktoje klasėje, mažiau reikės dvyliktoje. Sėkmės, niekas gyvenime nevyksta lengvai, na kartais:)Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  4. bet saves neissilaikai uz toki atlyginima? vistiek tevai siuncia tau pinigu? as irgi galvoju apie moksla uzsienyje bet man baisu del darbo nes mano tevai tikrai nera pinigu maisai...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kol kas dirbdama tik tas 4 valandas savęs išlaikyti negaliu. Bet džiaugiuosi, jog jį turiu, nes darbą surasti, bent jau pradžioje labai sunku, o ir vėliau jis randamas per pažįstamus. Vis dėlto nenoriu taip prigąsdinti, nes kiekvienoje šalyje, ar net mieste situacija yra skirtinga. Pavyzdžiui: Aarhus'e žymiai didesnė problema yra gyvenamosios vietos susiradimas ir tik ją radus gali pradėti galvoti apie darbą. Tėvų paramos pradžiai tikrai reikės, tad ruošk juos piniginės patuštinimui iš anksto. Jei kils dar kokių klausimų, būtinai rašyk, bandysiu padėti, nors kol kas pačiai tos pagalbos reikia:)

    AtsakytiPanaikinti