2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Dvidešimt ketvirtoji diena


Pirmiausia pasiaiškinsiu, kur gi aš buvau, kad taip vėlai pasidalinau su jumis savo dienele. Taigi, vakar teko pabuvoti turkiškos muzikos koncerte, ką ten koncerte visam vakarėly, su tokiais turkiškais prieskoniais, kaip kaljanai, rožių arbata, saldumynai ir daug turkiškų veidų, suprantate, manau, ką turiu omenyje. Patekau ten labai atsitiktinai, ten grojo šeimininkės bendradarbis, taigi nuėjome pasižiūrėti. Iš tiesų, tai buvo įdomu, nes tokią muziką neišgirsi kasdien, o ir pajusti tą islamišką atmosferą, buvo smalsu.

 Be abejonės, lankantis tokiame renginyje reikia būti gana atidžiai, nes rankinės dingsta greitai, o naujų veidų su klausimais „kaip sekasi?“ taip pat nestinga. Bet kaip vienam kartui, tai smagu. Vėliau neskubėdama pajudėjau link namų. Vakaras, nors ir su šiokiu tokiu lietučiu ir vėju, buvo gražus.

 Buvo įdomu apsidairyti, kaip miestas atrodo naktį, o kadangi šiandien aš laisva, tai galėjau nesijaudindama dėl vėlaus laiko, apžiūrėti viską: naująjį parką, kurio pirmadienį, jau nerasi nei su žiburiu,
rotušę
vulkaną, kuris taip pat skaičiuoja paskutines savo dienas

 ir be abejonės mažąsias gatveles, kuriose nors ir buvo jau vėlus vakaras, dar zujo daug žmonių. 

Toks pasivaikščiojimas buvo labai smagus ir netgi galėčiau sakyti naudingas, nes vėjukas tarsi prapūtė galvelę – vėl jaučiausi laiminga, jog esu ten kur esu. Sakysite, jog visada buvau linksma? Na beveik, tik užvakar vakare, kažkoks slogutis buvo užėjęs, bet gerai, kad buvo greitai išvytas.
O ką apie šiandieną? Na  šiandien, tikiuosi, paskutinį kartą lankiausi International Citizen Services, norėdama pasidaryti mokesčių kortelę, nes kitaip negalėsiu dirbti. Pasitaikė labai maloni moteris, kuri viską paaiškino, ir svarbiausia visą laiką geranoriškai šypsojosi. Tad greitai viskas buvo sutvarkyta ir pažadėta, jog maždaug apie trečiadienį kortelė jau bus pagaminta. Kas gali būti geriau, kai jautiesi jog tu esi klientas, o ne žmogus, kuris turi maldauti, jog būtų padaryta tas ar anas. Po ICS nuvažiavau iki miesto bibliotekos ir susitvarkiau dokumentus, kuriuos turėdama galėsiu laisvai naudotis bibliotekos paslaugomis. Galiausiai apsilankiau meno galerijoje, kurioje buvo piešiama smėlio mandala, reginys įspūdingas, tad ir su jumis dalinuosi šiais grožiais.



 Štai taip praleidau laisvąją dieną ir pasitikau savaitgalį, tikiuosi jog ir jums, mielieji, šiandiena buvo įdomi...

O čia seilei šiek tiek pavarvinti, vakar keptas rikotos pyragas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą