2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Trisdešimt aštuntoji 2012 metų (darbo) savaitė




Visa savaitė bėgo tiesiog nejučia. Pirmadienį jau su jumis pasidalinus žiniomis išvažiavau į danų kalbos kursus, ir ką jūs manot. Jų nebuvo, taigi teko grįžti atgal. Bet vis dėlto vienas dalykas sugražino mano gerą nuotaiką. Dar prieš važiuojant pamačiau gražų pastatą tolumoje, tačiau jo paskirtis atrodė neaiški. Kažkas tarp bažnyčios ir pilies. Pasižadėjau sau būtinai kurią nors dieną apsilankyti, tačiau taip jau gavosi, kad nuvykau dar tą pačią dieną, vis dėlto nesinorėjo grįžti visai nieko nepešus. Dabar džiaugiuosi, jog tingulys manęs nenugalėjo ir nuvažiavau link sudominusio pastato. Pasirodo tai Viby (miesto rajonas) bažnyčia ir kapinės, tačiau ne šiaip sau kapinės, nuotraukose suprasite, kodėl taip sakiau. 





Toje vietoje tvyrojo tokia ramybė, susikaupimas, viskas sutvarkyta tiesiog nepriekaištingai. Žydi rožės, po kaštonu pastatytas suoliukas, kuris tik ir kviečia prisėsti. Tai pamačius tiesiog nesinorėjo grįžti namo, o juo labiau, kad pasitaikė puikus oras, švietė Saulė ir buvo ganėtinai šilta, kaip tokiam metų laikui. Grįžau pasipildžiusi jėgų bagažą ir  iš karto ėmiausi darbų, kursus praleidau, bet tai nereiškia, kad nereikia toliau mokytis. Internete susiradau kelis puslapius, kuriuose mokoma danų kalbos ir pradėjau, beje labiausiai patiko žaidimai, kurie taip gerai tikrino žinias... Dieną vis dėlto baigiau labai maloniai.
Antradienis man buvo laisva diena, tad nieko per daugiausia ir nenuveikiau, ryte nuvažiavau į parduotuvę, nes salotos buvo atpigintos (5 DKK), vėliau ėmiausi picos kepimo, nes trečiadienis nusimatė labai užimta diena ir kažką dar pagaminti atrodė labai sudėtinga, juo labiau, kad ir grįžti ruošiausi tik apie 6, aišku jeigu bus tie kursai. Vėliau ėmiausi skaityti apie bendrovės finansams patikrinti naudojamas formules: investicijų grąžai, pelno maržai, paskolų, turto apyvartai apskaičiuoti. Labai įdomu. Taip kažką vis veikiant ir prabėgo diena.
Trečiadienio darbai prasidėjo tik nuo pietų, tačiau dar prieš tai teko pasišnekėti su šeštokais apie Daniją. Ir nors su daug trukdžių, perkrovimų ir panašių dalykų, pokalbis, manau, pavyko. Vėliau vyko paskaita apie organizacijos psichologiją, ir nors tai nėra itin įdomu, bet greičiausiai naudinga. Šiandien, kaip jau minėjau, trečiadienis, taigi po paskaitų laukė danų kalbos kursai, ir nors dauguma tikėjosi, jog jų nebus, tačiau vis dėlto jie buvo. Dėl savaitės pradžioje praleistos pamokos, pasirodo ji ne sirgo, o jos traukinys „stipriai“ pavėlavo, teko kaip reikiant padirbėti. išsiaškinom artikelius, kurie čia nėra labai svarbūs ir tai tik du, taip pat kaip užpildyti dokumentus ir panašiai, bet svarbiausia tai, kad buvo paaiškinta, kaip vyks egzaminas. O jis lengvesnis nei maniau, bent jau tikiuosi, kad taip pat atrodys ir egzamino dieną. Reikės išsitraukti vieną temą, iš 5 ir apie ją papasakoti. Tai bus arba dviejų knygų atpasakojimas, kaip mokytoja minėjo, tai būna pačios sunkiausios temos, arba kas nors panašaus į „Papasakok apie save“ arba „Papasakok apie savo pomėgius, šeimą“. Antroji dalis: išsitraukus nuotrauką sudaryti 5 klausimus. Tikiuosi viskas bus gerai. Taigi tiek apie trečiadienį, ir jis nors ir prasidėjęs tik po pietų pasirodė labai ilgas ir varginantis. Grįžus namo taip norėjosi valgyti, kad dviese su mažyle sušveitėm po dvi, antradienį iškeptas, picas.
Ketvirtadienio nuobodžiu pavadinti niekaip  negalėčiau. Viskas ryte tarsi ir prasidėjo gerai, išvažiavau į akademija...tačiau neilgai teko važiuoti, nes jau už puskilometrio pasigirdo mano užpakalinės padangos garsai, o taip, pagaliau ji pasidavė. Tad nors ir keturis kartus apsigalvojus, nusprendžiau grįžti namo ir tik tada lėkti į autobusą. Be abejonės pavėlavau, na gerai viena minute, bet vis tiek. Autobusu važiavau 25 min.... suprantu jog kamščiai, bet vis tiek ... Pirmoji paskaita: verslo ekonomika, ji prasidėjo nuo žaidimo: „suraskite tinkamą apibūdinimą“, be abejonės tie apibūdinimai iš finansų srities, tačiau knygas mūsų grupėje turėjome visi, taigi problemų nekilo daug. Na gerai nebent dėl pelningumo ir pelno grąžos, bet viskas baigėsi gerai. Buvo žadėta laimėjusiems pyragėliai, tačiau  kaip visada suveikė „visi stengėsi, tad pirmadienį visi gausit po pyragėlį“, turbūt girdėta frazė. Po žaidimų ėmėmės užduočių, ir neįtikėtina, bet mes jas supratom!!!! Laimingi laukėm verslo teisės paskaitų, kurios žadėjo būti tikrai įdomios, tačiau prasidėjus supratom, kad įdomumai baigėsi ir dabar prasideda tikroji teisė, kurią suprasti nėra taip lengva, ką čia nėra lengva, ją suprasti „žiauriai“ sunku. Mūsų mielasis dėstytojas toliau vykdė savo griežtąją politiką, nuo kurios nukentėjau ir aš. Paklausta, kaip reikėtų interpretuoti „legal period of acceptance“ nežinojau, ką atsakyti, nes reikalingą dokumentą buvo atsivertus tik V, o aš jo vis dar nebuvau susiradusi, tai pastebėjęs Bjerke patikslino mane: „mieloji juk ne ten atsivertus, tai kur tu žinosi atsakymą“. Šis pasakymas man labai greitai pataikė į savimeilę, bet turbūt man reikėjo šito, juk negali visko mokėti... Kai atėjo laikas grįžti namo pradėjo lyti, tad visai džiaugiausi, jog šiandien aš grįžtu autobusu. Jau parvykus į gyvenamosios vietos rajoną dar nulėkiau iki „Seven Eleven“ nusipirkti 10 autobuso bilietų (kainuoja pigiau, vietoj 20 DKK – 13DKK, čia ne už dešimt, o už vieną....) ir sąskaitos papildymą, nes pagaliau turiu jau danišką numerį. Internetu užsisakiau Delight kortelę, kuri atkeliavo nemokamai. Kainos neįtikėtinai mažos, paskambinti į tėvynę kainuoja 1DKK –sujungimo mokestis ir dar papildomai po oere už prakalbėtą minutę, tikrai, manau, pigiau būti negali.
Na ir galiausiai penktadienis, graži diena, ypač dėl lietaus, nes jo galo kažkaip sunku tikėtis. Gal ir negaliu tais sakyti, bet džiaugiuosi, kad dabar transporto priemonė, kuria vykstu į akademiją yra autobusas, nes kitaip atvažiuočiau šlaputėlė.... Diena, kaip ir savaitė, prabėga labai greitai ir štai aš dabar sėdėdama savo kėdutėje geriu šiltą arbatą, atėjo jau tas laikotarpis, ir dalinuosi savaitės įspūdžiais.
P.S Mano tvarkaraštis suskirstytas savaitėmis, t.y. kelinta savaitė yra šiais metais, taigi aš dalinuosi su jumis 39 savaitės nuotykiais Aarhus‘e.
P.S.S Pasirodo jau pirmadienį dviratis turėtų būti sutaisytas, taigi žiūrėsim, kaip čia bus su ta kita savaite,  o dabar linkiu tiek jums, mielieji skaitytojai, tiek sau, pailsėkite!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą