2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Ketvirtoji diena


Šeštadienis prasideda, vėl su kava, laikraščiais bei knygomis, lovoje. Ten rasta informacija įkvepia po truputį pradėti mokytis danų kalbos. Atsivežti danų kalbos pokalbiai ir žodynėlis labai praverčia. Dar kartą įsitikinu, kad tai gryna vokiečių ir anglų kalbų maišalynė, gal su kiek kitokiu tarimu ar rašyba. Pusryčiams ragaujame daniškų pusrytinių bandelių, tai sluoksniuotos tešlos bandelės su aguonomis. Skonis iš tiesų puikus, o jei su nutela ar medumi, tada jau dieviškasJ. Po pusryčių pajudame į turgų, o jis, galiu pasakyti, labai panašus į mūsiškį,  gal šiek tiek daugiau švaros ir žodžių: ekologiška. Kadangi šaldytuvas sugedęs, o vakare laukia visos šeimos susitikimas, sugalvoti, ką pagaminti, tampą tikru išbandymu. Kartu su šeimininke pasitarę nusprendžiame šiandien gaminti blynelius (nes likę nemažai kiaušinių, kuriuos reikia sunaudoti) su daržovių įdaru. Argi neskamba tai puikiai? Džiaugiuosi, jog čia gaminamas maistas beveik nesiskiria nuo to ką gaminau ir valgiau Lietuvoje, nebent pusryčiai su šviežiomis bandelėmis yra man naujiena, kuri turbūt visiems patiktų.






Gali skambėti neįtikimai, bet šiandien Aarhusas tiesiog skendi Saulės spinduliuose ir karšta, kaip ir mieloje gimtinėje, kurios jau pasiilgau. Pradėjus dieną su džinsais, vėliau juose pakeičia trumpi šortukas ir net su jais Saulėje karšta. Pagaliau išsiruošus į miestą netikėtai patenku į patį festivalio sūkurį. Daugybė jaunų žmonių, alus, juokas ir ........šiek tiek jau padauginusių. Tenka labai nemaloniai pasijusti, kai vienas juodukas prašyte prašo eiti su juo pašokti, tačiau alkoholio kvapas, sklindantis nuo jo, mane greitai atbaido. Todėl nors norėtųsi čia šiek tiek ilgiau pabūti tenka judėti toliau. Grįžtu namo visa šlapia. Ar galit patikėt? Čia Danijoje gali būti karšta. Rytoj, beje, žada dar karštesnį orą.  

Vestuvės šeštadienį dažnas reiškinys, taigi aš vien per savo langą pamačiau dvejas.

Tokios žinios iš Danijos. Ačiū, tiems kurie skaito ir domisi Danija.
Farvel mine venner J

2 komentarai:

  1. Reikejo pasokt Augmante, juodukai nesikandzioja, o siaip cool, kad stengies pazint miesta ir nesedi namie prie fb ;). Ir neskubek issizadet ir varyt ant Lietuviu, nes pries egzaminus butent jie bus tavo ramstis ;0

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal ir nesikandžioja, bet nemalonus kvapas irgi netraukia. O šiaip, kad ir kaip nenoriu, bet prie fb vis dar praleidžiu gana daug laiko. išsitemkit, kas nors mane į miestą?:D Lietuvių niekada neišsižadėjau ir nesiruošiu išsižadėti, nes mes turim vieną labai svarbų, vienijantį bruožą - esame iš vienos tautos, o tai svetimoj šalį labai svarbu:)
    Ačiū už pastebėjimus:)

    AtsakytiPanaikinti