2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Grįžus namo (riešutų ir razinų rutuliukai)

Prisipažįstu jog nerašiau jau ilgai, turbūt pora savaičių ir man dėl to labai gaila. Bet kai visi tiek pasiruošimai kelionei, o  paskui džiaugsmas jau esant namuose, tai tos dienos lekia neįtikėtinai. Buvau parašiusi, jums dar oro uoste, bet paskui taip jau susiklostė, jog paskelbti nebespėjau. Bet vis tiek dalinuosi įspūdžiais šeštadienio vakaro įspūdžiais:

Sveiki, mielieji, taigi neįtikėtina, bet aš jau oro uoste, kelyje link namų. Pagaliau... Aišku negaliu skųstis šie 4 mėnesiai buvo puikūs: teko daug naujų dalykų pamatyti, susipažinti, išmokti. Nors ne visada buvo labai lengva, bet buvo įdomu. O, mano nuomone, gyventi įdomiai ir yra svarbiausia. Tad viena trečioji metų pralėkė labai greitai ir labai „kitaip“ žodžius buvo tikrai smagu. Bet visgi namo grįžti visada smagu, tad ir dabar laukdama lėktuvo jau galvoju ką veiksiu grįžusi, su kuo susitiksiu, ar bus smagu. Bet apie tai, po trijų savaičių, kai ateis laikas jau išvykti.
Jums įdomu, kaip sekėsi  man egzaminai??? Tikėjausi blogiau, bet gavosi dar visai pusė bėdos nors ir ne per geriausia, bet ir dėl to džiaugiuosi, nes šie egzaminai buvo tik bandomieji. Juos reikia išlaikyti. O tai tikiuosi pavyko padaryti.
Su gera nuotaika ir lūkesčiais grįžtu į tėvynę. 
Gavau dovanų nuo dviejų brangių žmogučių...

Bet tai jau praeitis, nes Lietuvoje esu jau visas 5 dienas, ir vis dar negaliu atsidžiaugti. O jau oras....

Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės", tik šiek tiek pakoreguotas (kaip visada)

Riešutų ir razinų rutuliukai

Reikės:
150 g. mėgstamų riešutų (šį kartą tai buvo graikiniai)
150 g. razinų
150  g. džiuvėsėlių
2 šaukštai vyšnių likerio (galima keisti bet kuriuo kitu likeriu ar net sultimis. Aš šį kartą dar įpyliau šiek tiek spanguolių sulčių)
1/2 a. š. vanilinio cukraus
3 lašai romo esencijos (nebūtina)
3 šaukštai tamsaus sirupo arba medaus
cukraus pudros

Razinas pusvalandžiui užmerkti karštame vandenyje. Įpilti šiek tiek likerio. Riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje ir susmulkinti kavamale ar "blenderiu". Tą patį padaryti ir su džiuvėsėliais ir razinomis. Viską sumaišyti. Į mišinį suberti vanilinį cukrų, likerį arba sultis ir romo esenciją. Gerai sumaišius formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos apvolioti cukraus pudroje. Rutuliukus dėti į popierinius krepšelius. 


Valgyti patiems ar neštis š svečius. Labai skanus ir sveikas saldumynas. Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą