Sveiki mielieji, vėl aš čia!!!
Na, ką mano didieji darbai jau kaip ir
baigėsi, projektas beveik pabaigtas, lieka
jau tik sutvarkyti viską kaip reikiant, kad būtų malonu skaityti. Aišku sakau
jog nedaug liko, bet tam žmogučiui, kuris tvarkys dar tikrai laukia ne viena
valanda darbo... O nuo paskutinio mano įrašo visko čia įvyko. Pasisvečiavimas
pas rumunus tikrai pavyko, buvo labai smagu, pasišnekėjom, valgiau tikrą mėsos
kepsnį (4 mėnesius jau to nebuvau burnoje turėjusi), buvo skanu, bet tikrai
nesu didelė mėsaėdė, taip kad šis maisto produktas tikrai nebuvo man kažkas
tokio. Po vakarienės pajudėjau namo, nes nors atstumas juokingai mažas, bet
norint grįžti užtrunka apie valandą. Kadangi dar nebuvau mačiusi pasipuošusio
miesto, tai pagalvojau, jog išlipsiu centre ir paskui maloniai pasivaikščiodama
pareisiu namučių. Pradžioje tikrai buvo smagu, dairiausi, grožėjausi, bet
paskutinis šimtas metrų buvo bėgtute, nes visgi tas -7 šį tą reiškė... Taip
kartais šiek tiek esu lengvabūdiška, tad nenuostabu, jog vakar pasijaučiau kaip
ir nelabai kaip. Visgi peršalimas pasigriebė mane, tad šias dvi dienas
padidinau ir taip didelius arbatos kiekius, stengiuosi ilsėtis, juk norisi
grįžti namo sveikai. Na, bet kad sirguliuoju tai nereiškia, jog negaliu
gaminti...
Gruodžio 6-ją pas mane apsilankė Šv. Nikolausas |
Taigi šį kartą skruzdėlynas, turbūt visi žinot
apie ką aš, bet mano daniškoji šeimynėlė tikrai nenumano. Kadangi šiandien aš
viena namuose, tai galėjau imtis gamybos iš peties. Vis dėlto nors ir be galo
skanu, bet laiko taip pat užtrunka. Bet skubu dalintis, gal dar spėsite namiškius
palepinti skanumynu šį savaitgalį. Beje, būčiau jau pamiršusi iš kur šis
receptas. Jį gavau iš mielosios Dianos, o paskui jau sau prisitaikiau. Ačiū jai...
"Skruzdėlynas"
Reikės
Tešlai:
3 didelių kiaušinių
9 šaukštų miltų
Sirupui:
Stiklinės medaus
½ stiklinės vandens
4 šaukštai cukraus
Aliejaus (kepimui)
Aguonų (papuošimui)
Kiaušinius
šiek tiek paplakame ir sumaišome su miltais. Ilgai ir nuobodžiai minkome. Tai gali
užtrukti... Tešlą daliname į 6 gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame kiek įmanoma
ploniau, kai jau nebeeis kočioti dar ploniau, tada supjaustome nemažais
gabalėliais ir kiekvieną dar kartą iškočiojame (kol tešla taps permatoma).
Man sekasi, nes nors čia dar matyti sveikas gyvas kočėlas, bet kočiojant paskutinį gabalėlį sugebėjau jį sulaužyt, taip kad ryt teks ieškoti pakeitimo, nes vis dėlto įrankis reikalingas |
Kai visa
tešlą bus iškočiota (aš viską metu į vieną krūvą, kol kas nebuvo, kad suliptų) keptuvėje
ar kitame plačiame inde kaitiname aliejų. Metame tešlos skiauteles į karštą
aliejų ir verdame, kol tešla taps gražios šviesiai rudos spalvos, tai trunka labai
trumpai, gal kokias 10 s. Skiauteles dedame į vienkartiniu rankšluosčiu išklotą
skardą, tam, kad nuvarvėtų aliejus.
Kai viskas išvirta, tada imamės sirupo
gaminimo. Medų pašildome, supilame vandenį ir cukrų. Kaitiname, kol cukrus
ištirps. Lakštus dedame į lėkštę, tada gerai apipilame sirupu, dedame antrą
aukštą ir t. t. kol nelieka. Man labiau patinka šį kiekį dalinti į dvi dalis,
t.y. formuoti dvi eglutes. Jeigu mėgstate aguonas, jomis apiberkite kiekvieną
aukštą, po to, kai jis apliejamas sirupu. Štai ir viskas.
Ragaukite,
skanaukite ir džiaukitės gražiomis akimirkomisJ
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą