2012 m. gruodžio 5 d., trečiadienis

Kalėdų belaukiant su žemės riešutų sviesto saldainiais



Sveiki, mielieji!!!
Nežinau kaip jus, bet mane jau apsėdo Kalėdų laukimo nuotaika: dovanų pirkimas, paskui pakavimas, o kai kurių gaminimas. O dar labiau tą nuotaiką stiprina oras, kuris neįtikėtinai šaltas, kažkur -5, bet dar prisideda drėgmė, taip, kad baisiai šalta.


O dienelės jau tik bėga bėga... Šiandien krikšto mama priminė, jog jau už 10 dienelių susimatysim. Iš tiesų neįtikėtina, kaip viskas greitai lekia. Be abejonės vis dar projektas mūsų galvose, bet stumiamės į priekį. beje vakar teko garbė apsilankyti viename studentų bendrabutyje, viskas tikrai labai įdomiai... Kadangi atvykau, kaip tik pietų metu, tai dalyvavau ir valgyme, na bent jau teoriškai, nes sėdėjau prie stalo. Spėkite, ką gi rumunai studentai gamino??? Pirmasis patiekalas - daržovių sriuba, o pagrindinis, kaip reikiant - sprandinė kepsnys su keptomis bulvėmis ir burokėliais. Pasijaučiau, kaip pas močiutę. Kadangi vakar atsisakiau, tai šiandien jau esu oficialiai užkviesta pietų, žiūrėsim ką sugalvos šį kartą....

na, o dabar grįžkim prie Kalėdų ir be abejonės kepinių. Nors šį kartą nieko realiai nekepiau, bet vis dėlto tai buvo saldumynai, kurie buvo labai gerai įvertinti nusinešus į svečius pas jau minėtuosius rumunus. Taigi ką gi aš nešiausi? Tai buvo žemės riešutų sviesto saldainiai su šokoladiniu glaistu, o kadangi aš kuo tuo tuo labiau įsimyliu šį produktą, tai pamačius saldainių receptą pernai metų Lietuvos kulinarijos tinklaraštininkų žurnale "Celsijus" žiemos numeryje, kurio dabar niekaip negaliu surasti iš karto nusprendžiau pasigaminti, o juo labiau, jog tai gali būti puiki kalėdinė dovana, mėgstantiems šį produktą...


Žemės riešutų sviesto saldainiai su šokoladiniu glaistu

Reikės:
300 g. žemės riešutų sviesto
75 g.  cukraus pudros
60 g. rudojo cukraus
30 g. sviesto (aš nedėjau)
180 g. sausainių trupinių ( naudojau pakelį Selgos)
Šlakelis romo (man per brangus šis gėrimas Danijoje, bet, manau skonį tik pabrėžtų)
Šokolado
Migdolų

Dubenyje sumaišyti žemės riešutų sviestą, sausainių trupinius, persijotą cukraus pudrą, rudąjį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išmaišyti. Į masę šliūkštelėti  truputį romo ar kitą alkoholinio gėrimo. Dar kartą viską gerai išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti į šaldytuvą bent valandai. Saldainiams šiek tiek sukietėjus į jų vidų kišti migdolus ir dar kartą gražiai suformuoti rutuliukus tada vandens vonelėje ištirpinti šokolado ir merkti kiekvieną saldainį į jį. Belieka pabarstyti viršūnėlę pabarstukais ir saldainiai paruošti ragauti.





Jie labai saldūs, tad puikiai tiks kaip užkandis prie kavos ar arbatos šaltais žiemos vakarais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą