Sveiki,
mielieji!!!
Nežinau
kaip jus, bet mane jau apsėdo Kalėdų laukimo nuotaika: dovanų pirkimas, paskui
pakavimas, o kai kurių gaminimas. O dar labiau tą nuotaiką stiprina oras, kuris
neįtikėtinai šaltas, kažkur -5, bet dar prisideda drėgmė, taip, kad baisiai šalta.
O dienelės
jau tik bėga bėga... Šiandien krikšto mama priminė, jog jau už 10 dienelių
susimatysim. Iš tiesų neįtikėtina, kaip viskas greitai lekia. Be abejonės vis
dar projektas mūsų galvose, bet stumiamės į priekį. beje vakar teko garbė
apsilankyti viename studentų bendrabutyje, viskas tikrai labai įdomiai...
Kadangi atvykau, kaip tik pietų metu, tai dalyvavau ir valgyme, na bent jau
teoriškai, nes sėdėjau prie stalo. Spėkite, ką gi rumunai studentai gamino???
Pirmasis patiekalas - daržovių sriuba, o pagrindinis, kaip reikiant - sprandinė
kepsnys su keptomis bulvėmis ir burokėliais. Pasijaučiau, kaip pas močiutę.
Kadangi vakar atsisakiau, tai šiandien jau esu oficialiai užkviesta pietų,
žiūrėsim ką sugalvos šį kartą....
na, o
dabar grįžkim prie Kalėdų ir be abejonės kepinių. Nors šį kartą nieko realiai
nekepiau, bet vis dėlto tai buvo saldumynai, kurie buvo labai gerai įvertinti
nusinešus į svečius pas jau minėtuosius rumunus. Taigi ką gi aš nešiausi? Tai
buvo žemės riešutų sviesto saldainiai su šokoladiniu glaistu, o kadangi aš kuo
tuo tuo labiau įsimyliu šį produktą, tai pamačius saldainių receptą pernai metų
Lietuvos kulinarijos tinklaraštininkų žurnale "Celsijus" žiemos
numeryje, kurio dabar niekaip negaliu surasti iš karto nusprendžiau pasigaminti,
o juo labiau, jog tai gali būti puiki kalėdinė dovana, mėgstantiems šį
produktą...
Žemės riešutų sviesto saldainiai su
šokoladiniu glaistu
Reikės:
300 g. žemės riešutų sviesto
75 g. cukraus pudros
60 g. rudojo cukraus
30 g. sviesto (aš nedėjau)
180 g. sausainių trupinių ( naudojau pakelį Selgos)
Šlakelis romo (man per brangus šis gėrimas Danijoje, bet, manau skonį
tik pabrėžtų)
Šokolado
Migdolų
Dubenyje sumaišyti žemės riešutų sviestą, sausainių trupinius, persijotą
cukraus pudrą, rudąjį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir viską gerai
išmaišyti. Į masę šliūkštelėti truputį
romo ar kitą alkoholinio gėrimo. Dar kartą viską gerai išmaišyti. Drėgnomis
rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti į šaldytuvą bent valandai.
Saldainiams šiek tiek sukietėjus į jų vidų kišti migdolus ir dar kartą gražiai
suformuoti rutuliukus tada vandens vonelėje ištirpinti šokolado ir merkti
kiekvieną saldainį į jį. Belieka pabarstyti viršūnėlę pabarstukais ir
saldainiai paruošti ragauti.
Jie labai saldūs, tad puikiai tiks kaip užkandis prie kavos ar arbatos
šaltais žiemos vakarais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą