Vakar grįžau namo su vėjeliu ir nors buvau pavargusi po ilgos mokymosi dienos, tačiau pagaliau jaučiausi, jog visas laikas buvo išnaudotas turiningai ir tikrai įdomiai. Net gi paskaitos šį kartą tikrai sudomino. Tad buvau labai laiminga, kad viskas stoja į vietas, tačiau.... šiandien po paskaitų maloniai pašnekėjau su kursiokais, atsirakinau dviratį ir pasiruošiau sėsti ant jo, o pasirodo oro jame vėl nei ženklo. Bet šį kartą jau nebesinervavau ir nesikeikiau, tiesiog nusijuokiau ir paskambinau V, norėdama pasidalinti šia puikia žinia, ji irgi sugebėjo tik pasijuokt ir pakvietė greičiau ateiti į autobusų stotelę, nes ir ji joje laukia, iš karto lėks į darbą. Gerai, kad dar turėjau pinigų, tad ramiai įsėdau į autobusą ir grįžau namo. Iš karto pajudėjau link bankomato, pasižiūrėti ar jau pervestas atlyginimas. Mano laimei jis jau gulėjo mano sąskaitoje, tad nieko nelaukus patraukiau į "Seven eleven" ir nusipirkau 10 autobuso bilietų kuponą. štai taip,o rytoj žiūrėsim kaip su tuo dviračiu, atsivešiu "pompą" ir bandysiu pripūsti tą nelemtą ratą, o jeigu jis vis dėlto pasirodys tikrai vėl sugedęs, tai jau paliksiu iki pavasario, ir nusipirksiu mėnesinį bilietą. Tai va tokie mano planai, o kaip ten bus rytoj būtinai papasakosiu...
Ta puikia proga dalinuosi su mamos mėgstamiausiais morkų keksiukais su graikiniais riešutais bei maskarponės kremu.
Morkų keksiukai, blogai nuotaikai nubaidyti.
Reikės (12 vnt.)
keksiukams:
3 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų (2 nemažos morkos)
1 1/3 stiklinės miltų
2/3 stiklinės cukraus (geriau rudojo)
1 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2/3 stiklinės aliejaus
3 kiaušiniai
saujelė smulkintų graikinių riešutų
Maskarponės kremui:
150 g maskarponės sūrio
50 g svieso
1 1/2 šaukštai cukraus pudros
1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Sutarkuoti morkas, bei
padėti į šalį. Atskirame inde persijoti miltus su kepimo miltelius bei
cinamonu. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, po to suberti cukrų bei aliejų.
Maišyti kol gausis vientisa masė. Tada į skystąją masę suberti miltų ir viską gerai
išmaišyti, tačiau ne per daug, tik kol nesimatys miltų. Pabaigoje sudėti
tarkuotas morkas bei graikinius riešutus. Tešlą šaukšteliu krėsti į paruoštas
formeles. Užpildyti beveik pilnai, nes kilti šie keksiukai pakils visai nedaug.
Formeles dėti į 180oC įkaitintą orkaitę, bei kepti maždaug apie
pusvalandį arba kol keksiukų viršus taps auksinės rudos spalvos, o ištraukus
medinį dantų krapštuką jis bus švarus, t. y. tešla nelips prie jo.
Kol keksiukai vės pasiruoškite
kremą. Elektriniu plaktuvu išplakite maskarponę bei sviestą iki vientisos
konsistencijos. Tada suberkite cukraus pudrą, bei vanilinį cukrų. Keksiukus
puoškite tik kai jie bus visiškai atšalę, nes kitaip paruoštas kremas išsileis.
Tiekite iš karto papuošus.
Skanaus!
girdejau, kad labai skania lazanija gamini. gal noretum pasidalinti detaliu recepteliu?:)
AtsakytiPanaikinti