2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Tortas "Napoleonas" arba Šanchajau, lauk manęs...


Sveiki, mielieji, na ir užtrukau aš šį kartą su nauju savo įrašu. Visas mėnuo jau praėjo nuo paskutiniojo. Bet aš grįžau, ir grįžau ne tik į blog’ą, grįžau ir į Daniją. Jau savaitė kaip aš čia, tad suprantama jog jau daugmaž viskas stojo vėl į savo vietas, ir gyvenimas vėl teko sava vaga.


Na gerai, gal šiek tiek ir pasikeitė, nes trečiadienį sužinojau, kad esu kviečiama į pokalbį dėl pusmečio Šanchajuje. Tad ketvirtadienis buvo paskirtas būtent šiam pokalbiui. Interviu vyko sklandžiai, nors ir sulaukiau gana keistų klausimų. Pvz: Ar turiu Lietuvoje rusų tautybės draugų, ar lankiausi kur nors už Europos sienų, kaip save finansuosiu ir pan. Bet kaip jau minėjau viskas vyko ramiai, be jokios įtampos. Visai galima priprasti prie tokių pokalbių. Taigi laiminga, jog viskas tarsi ir laimingai praėjo, nors ką gali žinoti, kokį vaizdą vertintojai susikūrė apie mane, pajudėjau namo. Grįžus laukė teisės užduotis, tai iš karto ėmiausi jos. Po kelių valandų šiek tiek sustojau pailsėti ir netikėtai sulaukiau laiško iš Internation Office: “Sveikiname, Jūs esate atrinktas tarp važiuojančių į Šanchajų.” Sekundė nežinios, tada seratonino kiekio staigus padidėjimas kraujyje, vėliau panika, o galiausiai šypsena iki ausų ir naujausių žinių dalinimasis su šeima.

Dabar, jau viskam aprimus, suprantu, jog yra ir minusų dėl šios kelionės, juk prarasiu darbą, tai reiškia sunkų laikotarpį grįžus, o ir skrydis brangus (ką brangus, velniškai brangus), bet vis dėlto naujos kultūros pažinimas masina dar labiau. Tad žiūrėsim kaip čia bus. O aš jau po truputį ruošiuosi naujam gyvenimo laikotarpiuiJ

Na, o kad jau pasidariau ir šiokia tokia receptų publikatorė, tai šį kartą Velykinis tortas “Napoleonas”, kurį radau štai čia, o puošiau šlapia beze

Šlapia beze reikės:
3 kiaušinių baltymų (liks nuo kremo gamybos)
170 g. cukraus
truputis citrinos rūgšties ir vanilės

Šiek tiek paplakus kiaušinių baltymus pradėti pilti cukrų. Neskubėti... Norint pagaminti tinkamai reikės daug kantrybės ir patikimo plakiklio, rankiniu būdų gal ir įmanoma, bet nenorėčiau to patirti savo kailiu, nes su elektriniu uztrukau ketvirtį valandos. Išjungti galima, kai visa masė tampa standi ir aplimpa ant šluotelių. Kuo daugiau plaksite, tuo bus geriau.



Visi išgyrė, o ir aš pati sutikau, kad buvo beprotiškai skanus, ir kas keisčiausia nesijautė perdidelis riebumas. Tad būtinai išbandykite...    

                    

4 komentarai:

  1. Sveikinimai!!! Kada išskrendi? :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū... Viskas dar tik rudenį, bet aš jau dabar džiaugiuosi:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikinimai!!! įdomus blogas, tik įrašai galėtų būti dažnesni ir informatyvesni, pvz kiek dabar šalčio ar šilumos, koks vėjas ir pan. :))

      Panaikinti
  3. Ačiū tiek už sveikinimą, tiek už patarimus. Bet nežinau, turbūt nesu labai gera blog'erė, nes niekaip neprisiruošiu parašyti, vis rytoj rytoj, taip ir nusitęsia, o del orų, tai gal ir nuskambės negražiai, bet juos tikrai galima rasti google. Nors vis dėlto kai tai paminėjai, tai reikėtų turbūt kada nors sukurpti įrašiuką būtent apie orus, ne kokie jie čia jau dabar sakau:)

    AtsakytiPanaikinti