2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Pyragas "Saldi pagunda" (arba pyragaičiai)


Iš susirašinėjimo su V:

Aš: Labutis, šį tą skanauss iškepiau, dviračio nuomos sąskaita. Ar galėčiau užvešti šiandien?
V: Laba, mes šiandien pas draugus išlekiam su nakvyne, tai tik rytoj parsirasim ir Kažkaip nemandagiai čia atrodo, tu atvažiuosi pyragą mums duoti ir net arbatos mes nepakviesim, todėl va ir siūlau gal kitą savaitėlę kokiai valandžiukei užeisi arbatos atsigerti su tuo savo pyragu.
Aš: Tai ir aš turiu dar šiandienai planų, bet dabar noriu labai pasivažinėti, tai iki jūsų atlėkti būtų pats tas....
V: Na,jeigu tu taip veržiesi pasivažinėti ir nenori pasisvečiuoti tai laukiam šiandien.
Aš: Laukit už pusvalandžio

Va taip va būna, su tais pyragų kepimais neatsiklausus. Bet kadangi oras buvo pasakiškas, tai net važiavimas į kalniuką netrukdė, juk pati užsigeidžiau pasivažinėti.
Bet baikim apie važinėjimąsi ir greičiau prie jau minėto pyrago, kurio paprastumas net juokina, bet kaip sakoma: “Genialumas slypi paprastume”. Šį kartą pasitvirtino,  na bent jau mano skonio receptoriams. Pavadinkim kaip nors gundančiai, nes saldumas jo labai labai, tad daug ir nesuvalgysi, bet prie kavos, tai pats tas.



Pyragas “Saldi pagunda” (arba pyragaičiai)

Reikės:

2 pakelio sausainių “Gaidelis” (ar bet kurių panašių)
indelio saldinto sutirštinto pieno
100 g. juodojo šokolado (nors šia jau pasirinkimas pagal skonį, man juodasis atrėmė sutištinto pieno saldumą)
100 g. smulkintų riešutų (naudojau migdolus)
pasirinkitai, norint šiek tiek paįvairinti skonį: kokosų drožlės, razinos, džiovintos vyšinios, žemės riešutų sviestas.

Pradžioje smulkiai sulaužome sausainius, supilame į dubenį, tada keliauja pašildytas sutirštintas pienas (pašildžius jis šiek tiek paskystėja, tad tampa lengviau išmaišyti). Viskas sumaišome, kad sausainiai gražiai apsiveltų sutištintu pienu. Tada sudedame gabalėliais laužytą šokoladą (galima ir tarkuoti), tada šokoladas vienodžiau pasiskirstys ir nebus tokios siurprizo, kai atsikandus maloniai pajauti vien šokolado skonį, bet čia jau kaip kam, ir smulkintus riešutus. Vėl viską gerai išmaišome.sudedame į kepimo popieriumą užtiestą kepimo formą ir kepame apie 20 min 180 OC temperatūroje, arba kol paruduos. Skanaus!

P.S. Taip sutinku, tai kažkas panašaus į tinginį, bet kepdamas sutištintas pienas karamelizuojasis, tad ir skonis pasikeičia, aišku į gerąją pusę:)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą