2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Pudinginis pyragas (pyragėliai)



Kiekvieną kartą sulaukdama paskatinimų dažniau rašyti stengiuosi tai ir vykdyti. Bet ar pavyksta? Nevisada. Tiesiog kiekvieną kartą kai pamąstau, jog gal jau būtų laikas, bandau sugalvoti apie ką man rašyti. Kasdiena mano pakankamai rutiniška, tad apie ją rašyti nesinori, paskaitos kaip paskaitos, orai vėlgi ne kažką. Taip ir praeina mano pasižadėjimas rašyti, iki kito karto, o tada vėl viskas kartojasi, kol prisikaupia pakankamai rutiną paįvairinančių įvykių, ar pasikeičia oras ir pagaliau su gera nuotaika tarsi pakyla noras kažko imtis ir tada išaušta diena naujam įrašui. Bet kiek galima tų įžangų.

Taip, oras veikia mane labai ir šiandien aš lauke buvau trumpomis rankovėmis, pirmą kartą šiais metais.  Smagiai pasibuvom su V ir L Mindepark, į kurį pasikviečiau tuos du gražuolius, nes Saulė tiesiog lieptia liepė eiti ir džiaugtis ja. Na o kadangi Augmantė buvo numačiusi dar ir viena receptuką, tai taip ir desertas atsirado. Bet apie jį vėliau. Šiandien taip pat lankiausi senovinių mašinų parodoje, paganiau akytes po gražias mašinas, pasvajojau kaip aš važinėju tarpukario Hamburgu ar Kaunu, paskui užsuku išgerti kavos į nedidelią kavinukę.... Na žodžiu šiek tiek fantazijos, bet vykim ja šalin, pakanka jau.



Pastaruoju metu pastebėjau keista dalyką, jog kai kalbu su užsieniečiais, danų kalba, žodžiai liejasi ir liežuvis atsiriša, o kai tenka kalbėti su danais tiesiog sustingsta ir negaliu suregzti normalaus sakinio. Žinau ir kame problema, aš bijau klysti, bijau pasirodyti juokinga su savo tarimu. Tad pastaruoju metu bandau visokiais būdais atsikratyti šios baimės. Ar pavyks dar pažiūrėsim, o pirmadienį jau antro modulio egzaminas raštu ir šį kartą ne šiaip sau, o teks ir rašyti laišką ir klausyti, ir bandyti suprasti ir skaityti, vėliau  ieškant tekste reikalingos informacijos ir įrašinėti žodžius. Žodžiu šis egzaminas jau kaip reikiant, bet viskas bus gerai. TURI BŪTIJ

Grįžtant prie šios savaitės tai per ją teko laikyti du bandomuosius egzaminus, tai Business Economics and Economics (micro) ir Business Law. Sekėsi visai neblogai ir nors ne tobulai, bet tikrai, manau, jog geriau negu prieš Kalėdas. Dabar belieka laukti rezultatų...

Paskaitų liko jau tik dvi savaitėlės ir tai ši savaitė juokinga, nes ketvirtadienis ir penktadienis laisvi, danai švenčia Šeštines (tarsi būtų tokie tikintys), o kita vėlgi su laisvu penktadieniu. Bet tuo viskas nesibaigia ir iki vykimo namo reikės Danijoje praleisti visą mėnesį, kurio metu numatomi darbai, būtų štai tokie: projekto rašymas (iki birželio turim pabaigti), o tada belieka trys egzaminai, kurie labai “protingai” išdėstyti, jog reikės dėl jų trijų praleisti dar beveik mėnesį, bet kaip nors, reikia tik sugalvoti, kuo užsiimsiu ir tada viskas bus gerai.


Na o pagaliau priėjom prie deserto. Jau keliuose maisto blog’uose buvau pastebėjusi šį įdomų pudinginį pyragą. Užmaišius vieną tešlą, gauname tris sluoksnius. Pirmasis lengvas ir purus, antras panašus tiek skoniu tiek išvaizda į pudingą, o trečią galėčiau palyginti su močiutės obuolių pyragu, suprantat ką turiu omenyje? Na žodžiu skanus, lengvas, kaip tik toks, kokio norisi šiltą pavasario popietę. Nors naudojamame recepte buvo sūloma prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudra, man norėjosi dar kažko stipresnio, taigi barsčiau cukraus pudra maišyta su karčiąja kakava. Pasiteisino. Na o čia ir receptukas:



Reikės:
4 kiaušinių (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto
cukraus pudros
kakavos


Pradžioje atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius sumaišome su cukrumi, vandeliu ir vanile. Plakame kol masė pataps beveik baltos spalvos, tada supilame tirpintą sviestą ir vėl maišome, kol viskas gerai pasiskirstys. Vėliau įmaišome miltus ir galiausiai supilame pašildytą pieną (jis turi būti gerokai šiltas, tam kad nesustingtų sviestas). Paliekame šiek tiek pailsėti.
Imamės baltymų, išplakame iki standių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Viskas gausis labai labai skysta, tačiau neišsigąskite, taip turi būti.
Pilame į sviestu išteptą kepimo indą. Aš naudojau 18 cm skersmens apskritą formą ir kadangi tešlos buvo per daug, tai dar pripildžiau 6 keksiukų formeles. Nepilkite iki pačio viršaus, nes kepant tešla pučiasi.
Kepame iki 160 oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug apie valandą. Tačiau geriausia vis dėlto stebėti patį kepimo procesą ir kai viršūnėlė parus laikas traukti lauk.
Atvėsus pyragui kišame jį į šaldytuvą ir laikome jame  bent jau 3 valandas.  Kaip jau minėjau pradžioje, prie tiekiant apibarstome cukraus pudra ir kakava.
Skanaus!

Šaltinis: Medėja


P.S. Didžiausi sveikinimai visoms Mamytėms, ypač keturioms manosioms: tikrąjai mamai, krikšto mamai Sandrai, sutvirtinimo – Gedutei bei aišku močiutei, gaila vieną jau beturiu, amžiną atilsį kitai. Džiaugsmo ir tik iš jo kylančių ašarų.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą