Kiekvieną
kartą sulaukdama paskatinimų dažniau rašyti stengiuosi tai ir vykdyti. Bet ar
pavyksta? Nevisada. Tiesiog kiekvieną kartą kai pamąstau, jog gal jau būtų
laikas, bandau sugalvoti apie ką man rašyti. Kasdiena mano pakankamai
rutiniška, tad apie ją rašyti nesinori, paskaitos kaip paskaitos, orai vėlgi ne
kažką. Taip ir praeina mano pasižadėjimas rašyti, iki kito karto, o tada vėl
viskas kartojasi, kol prisikaupia pakankamai rutiną paįvairinančių įvykių, ar
pasikeičia oras ir pagaliau su gera nuotaika tarsi pakyla noras kažko imtis ir
tada išaušta diena naujam įrašui. Bet kiek galima tų įžangų.
Taip,
oras veikia mane labai ir šiandien aš lauke buvau trumpomis rankovėmis, pirmą
kartą šiais metais. Smagiai pasibuvom su
V ir L Mindepark, į kurį pasikviečiau tuos du gražuolius, nes Saulė tiesiog
lieptia liepė eiti ir džiaugtis ja. Na o kadangi Augmantė buvo numačiusi dar ir
viena receptuką, tai taip ir desertas atsirado. Bet apie jį vėliau. Šiandien
taip pat lankiausi senovinių mašinų parodoje, paganiau akytes po gražias
mašinas, pasvajojau kaip aš važinėju tarpukario Hamburgu ar Kaunu, paskui
užsuku išgerti kavos į nedidelią kavinukę.... Na žodžiu šiek tiek fantazijos,
bet vykim ja šalin, pakanka jau.
Pastaruoju
metu pastebėjau keista dalyką, jog kai kalbu su užsieniečiais, danų kalba,
žodžiai liejasi ir liežuvis atsiriša, o kai tenka kalbėti su danais tiesiog
sustingsta ir negaliu suregzti normalaus sakinio. Žinau ir kame problema, aš
bijau klysti, bijau pasirodyti juokinga su savo tarimu. Tad pastaruoju metu
bandau visokiais būdais atsikratyti šios baimės. Ar pavyks dar pažiūrėsim, o
pirmadienį jau antro modulio egzaminas raštu ir šį kartą ne šiaip sau, o teks
ir rašyti laišką ir klausyti, ir bandyti suprasti ir skaityti, vėliau ieškant tekste reikalingos informacijos ir įrašinėti
žodžius. Žodžiu šis egzaminas jau kaip reikiant, bet viskas bus gerai. TURI
BŪTIJ
Grįžtant prie šios savaitės tai per ją teko laikyti du bandomuosius egzaminus,
tai Business Economics and Economics (micro) ir Business Law. Sekėsi visai neblogai
ir nors ne tobulai, bet tikrai, manau, jog geriau negu prieš Kalėdas. Dabar
belieka laukti rezultatų...
Paskaitų liko jau tik dvi savaitėlės ir tai ši savaitė juokinga, nes
ketvirtadienis ir penktadienis laisvi, danai švenčia Šeštines (tarsi būtų tokie
tikintys), o kita vėlgi su laisvu penktadieniu. Bet tuo viskas nesibaigia ir
iki vykimo namo reikės Danijoje praleisti visą mėnesį, kurio metu numatomi darbai,
būtų štai tokie: projekto rašymas (iki birželio turim pabaigti), o tada belieka
trys egzaminai, kurie labai “protingai” išdėstyti, jog reikės dėl jų trijų
praleisti dar beveik mėnesį, bet kaip nors, reikia tik sugalvoti, kuo užsiimsiu
ir tada viskas bus gerai.
Na
o pagaliau priėjom prie deserto. Jau keliuose maisto blog’uose buvau
pastebėjusi šį įdomų pudinginį pyragą. Užmaišius vieną tešlą, gauname tris
sluoksnius. Pirmasis lengvas ir purus, antras panašus tiek skoniu tiek išvaizda
į pudingą, o trečią galėčiau palyginti su močiutės obuolių pyragu, suprantat ką
turiu omenyje? Na žodžiu skanus, lengvas, kaip tik toks, kokio norisi šiltą
pavasario popietę. Nors naudojamame recepte buvo sūloma prieš tiekiant
apibarstyti cukraus pudra, man norėjosi dar kažko stipresnio, taigi barsčiau cukraus
pudra maišyta su karčiąja kakava. Pasiteisino. Na o čia ir receptukas:
Reikės:
4
kiaušinių (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto
cukraus
pudros
kakavos
Pradžioje atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius
sumaišome su cukrumi, vandeliu ir vanile. Plakame kol masė pataps beveik baltos
spalvos, tada supilame tirpintą sviestą ir vėl maišome, kol viskas gerai
pasiskirstys. Vėliau įmaišome miltus ir galiausiai supilame pašildytą pieną
(jis turi būti gerokai šiltas, tam kad nesustingtų sviestas). Paliekame šiek
tiek pailsėti.
Imamės baltymų, išplakame iki standių putų ir
atsargiai įmaišome į tešlą. Viskas gausis labai labai skysta, tačiau
neišsigąskite, taip turi būti.
Pilame į sviestu išteptą kepimo indą. Aš naudojau
18 cm skersmens apskritą formą ir kadangi tešlos buvo
per daug, tai dar pripildžiau 6
keksiukų formeles. Nepilkite iki pačio viršaus, nes kepant tešla pučiasi.
Kepame
iki 160 oC
laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug apie valandą. Tačiau geriausia vis dėlto
stebėti patį kepimo procesą ir kai viršūnėlė parus laikas traukti lauk.
Atvėsus
pyragui kišame jį į šaldytuvą ir laikome jame
bent jau 3
valandas. Kaip jau minėjau pradžioje,
prie tiekiant apibarstome cukraus pudra ir kakava.
Skanaus!
Šaltinis: Medėja
P.S. Didžiausi sveikinimai visoms Mamytėms, ypač keturioms
manosioms: tikrąjai mamai, krikšto mamai Sandrai, sutvirtinimo – Gedutei bei
aišku močiutei, gaila vieną jau beturiu, amžiną atilsį kitai. Džiaugsmo ir tik
iš jo kylančių ašarų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą