2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Bananų ir grikių pyragas projekto pabaigos proga.


Rytas prasidėjo paskutiniais potėpiais dailinant projektą. Šiek tiek sumaišties, nesusipratimų ("The fact that it is the second largest bank in Denmark... wtf? Jie treti."), o galiausiai baimė dėl kylančio vėjo ir jausmo, jog jau tuoj tuoj prasidės. Likus nedaugiau nei pusei valandos iki vidurdienio viskas sutvarkyta, atituota. Geras jausmas. Nors? Trys egzaminai dar priešakyje, o tingumas aukščiausio lygio.

Bet šiandien man  šventė ir kepu pyragą. Receptai, kuriuos pasirenku, dažniausiai būna padiktuoti produktų, kuriuos reikia suvartoti. Šį kartą tai buvo bananai ir grikių miltai. O betikrinant naujus Forelles receptus, kaip tik pasitaikė nuostabus pyragas, tad nuspręsta buvo labai greitai ir štai po valandos jau buvo skanaujamas. Negalėjau ir nebeturėjau kantrybės laukti kol atšals, tad pirmieji kąsneliai į burną keliavo dar karšti.
Labai purus, lengvas ir (čia blogai, labai blogai) neatsivalgomas.

Recepto neperašinėsiu, nes viskas tas pats, tik ant viršaus aš užtepiau kelis šaukštus nutelos ir apibarsčiau lazdyno riešutais. Keliaukite štai čia ir suprasite, ką turėjau omenyje.



Beje užvakar kažkaip keistai jaučiausi. Pusę dešimtos vakaro miegai dar mane neėmė ir net nesiruošė. Tad po prieš tai dieną nepasisekusios kelionės, šį kartą, matydama giedrą dangų, negalėjau, nebegalėjau susilaikyti ir išvažiavau prie jūros.
Besileidžianti Saulė, nedidelis vėjelis, ramuma ir gera knyga, buvo tai, ko man labiausiai reikėjo. Beje, ta, mano paminėta knyga, jau perskaityta ir labai rekomenduojama. Ypač tiems, kurie turi planų kada nors keliauti į Kiniją. Knygoje daugiausia buvo akcentuojamas Šanchajus, o Kinija paimta tik kaip kontekstas. Šiek tiek šokiruoja, bet turbūt taip ir turi būti su geromis knygomis. Išduodu paslaptį, knygą parašė Tony Parsons ir ji vadinasi "My favorite wife".






Gražios savaitės!

5 komentarai:

  1. Kaip egzminai? Jau išlaikyti? :)
    Pyragas ta atrodo nuostabiai, taip gražiai iškilęs, visai neprimena grikinio. Gal nelietuviškius grikių miltus naudojat? Nes mūsiškiai tokie sunkūs, rupūs, daug skysčio sugeriantys

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egzaminai dar toli gražu neišlaikyti, bet jiems intensyviai ruošiamasi. Kiekvienas rytas prasideda pusryčiais, o paskui jau smagiieji žaidimai su investavimo naudos skaičiavimais, skirtingomis paskolomis ir pan. O mano sprendimai, kaip skirtingi su pateiktais atsakymais, taip...
    O pyragas iš tiesų buvo keptas ne su lietuviškais miltais ir apskritai šių miltų istorija ilga. Jie pagaminti Prancūzijoje, bent jau visi užrašai šia kalba, tačiau atkeliavo jie į Danija per kursioko šeimininką, o šeimininkas išvyko į Angliją ir paliko miltus. Tad man, pamačius virš 10 kg įvairių rūšių miltų, be abejonės sukilo noras dalį jų pasisavinti.
    Miltai iš tiesų labai purūs, lengvi, netgi dabar gavoju, jeigu Lietuvoje jie rūpesni, gal reikėtų permalti? Pastaruoju metu apskritai labai pamėgau grikių miltus, puikiai tinka net lietiniams blyneliams. Jie suteikia labai gerą skonį, o ir yra sveikesni.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fasmos, berods, grikių miltai smulkesni, lengvesni, bet vistiek ne tokie, kokie užsienietiški. Kažin ar permalimas padėtų. Bet ką bandau, tas vistiek neblogai pavyksta, nors jau skonis tikrai geras, o va gaminio išvaizda dažnai skiriasi nuo pateikto. Norėjau Londone nusipirkti pabandymui, bet kad ir taip buvau į bagažą knygų prisigrūdus ir nepirkau.
    Sėkmės egzaminuose ;) Kažkaip kesita sakyti, bet tiek metų atsimokius, dabar labai pasiilgstu mokymosi, atsiskaitymų, egzaminų. Gal todėl šiemet be pertraukų internetiniuose kursuose sėdžiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa pasakius, Lietuvoje iš grikių miltų esu kepusi tik lietuviškus blynus, tad kai grįšiu skubėsiu išbandyti skirtumus. Dabar netgi pagalvojau, gal man irgi reikės veštis namo, nes kaip gi be grikių miltų:) Jeigu įdomu mano miltai pagaminti Treblec ir vadinasi: Farine de sarrasin (liet. grikių miltai).
    Beje man jau irgi artėja kelionės namo laikas, tad dėl daiktų taip pat galvą skaudės. Teks išsivežti visą turtą užturėtą per metus. Nemažas iššūkis laukia...
    Ačiū (netikiu prietarais:))
    Mokytis niekada nevėlu, o tobulėjimas labai svarbu, tad visokie kursai yra labai geras dalykas, turiu prie savęs labai panašią, kuri negali nesimokyti.
    Tad sėkmės tobulėjant ir tikėkimės, kad lietuviai pradės gaminti rinkamus miltus:)

    AtsakytiPanaikinti