2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Poilsis su kvapnia kava


Sveiki mielieji!

Sveikinuosi su jumis po šiokios tokios pertraukos, bet kai mokslai užpuola (čia gerąja prasme), tai nebe labai ir lieka laiko kitoms veikloms. Taigi kaip tie mano mokslai. Nenoriu girtis, bet abu egzaminus išlaikiau ir gana gera, na gal pažymys ir beviltiškas, bet kai išlaikančių egzaminą skaičių galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, tai tikrai džiaugiuosi tokiu rezultatu, kalbu apie verslo ekonomikos egzaminą, o teisė tai kaip teisė, pažymys nors neblizga, bet dėstytojo komentaras „well done“ įkvepia ir skatina siekti geresnių rezultatų.

Kadangi jau užsiminiau apie prasidėjusias paskaitas, tai galiu pasakyti, kad pagaliau jaučiuosi tikrai studijuojanti, o ne tik vaikštanti į paskaitas, nes pastaruoju metu vykusios paskaitos labai maloniai nuteikė. Buvo ir įdomu ir šiek tiek sudėtinga, bet manau, jog sunkumų visada reikia, nes tik jie paskatina mus tobulėti. Gal nuskambės keistai, bet vos viena turėta mokslo filosofijos paskaita kardinaliai pakeitė mano požiūrį į šią mokslo šaką. Pasirodo ir filosofija gali būti įdomi. Nusistatymas prieš ją atsirado 11-oje klasėje, per etikos pamokas, kai tekdavo nurašinėti senųjų filosofų mintis. Tada tai atrodė beviltiška ir visiškai nereikalinga veikla. Štai ką reiškia pateikimas.
Teisės paskaita

Dar viena naujiena, apie kurią sužinojau šią savaitę - galimybė nuo rudens išvykti pusmečiui į Šanchajų. Nuo tos akimirkos, kai sužinojau tai, negaliu nustygti vietoje. Labai, labai noriu!!!!!
O kadangi darbai visi kaip ir atlikti, galima pagaliau išgerti kavos. Tad jūsų prašyta kvapniosios kavos paslaptis.


Recepto čia jokio nelabai ir išeitų parašyti, nes kiekvieno geriama kava savo stiprumu skiriasi nuo silpnos iki labai stiprios, tačiau prieš užplikant kavą pabandykite įdėti žiupsnelį cinamono ir vanilės, suprasite koks gėris tai yra. Tada beliks pasišildyti pieno ir jį suplakti. Vieni šiam reikalui naudoja mikserį, kiti pieno plakiklį, atrodantį panašiai kaip mikseris tik su viena šluotele ir pats galiukas skiriasi, o aš džiaugiuosi turėdama Bodum rankinį pieno putos išgavimo įrankį (net nežinau, kaip tiksliai jį reikėtų pavadinti). Na jis nors ir ne mano, bet turiu galimybė juo naudotis ir labai noriu tokį parsiveši į Lietuvą, nes puta išsiplaka neįtikėtinai tvirta ir, kas keisčiausia, su 0,5% riebumo pienu. Tad mėgaukitės šia kvapnia kava ryte, per pietus, vakare, ar tada kai atsiranda laisva minutė nuo darbų. Tas kavos aromatas nuteikia labai gerai, tada ir darbai neatrodo tokie baisūs.

Sėkmės!

6 komentarai: