2013 m. vasario 19 d., antradienis

KLEIN. BYARDS. KAPOOR


Ar jums nebūna taip, kad kai labiausiai nesitikite, nutinka patys nuostabiausi ir tuo pačiu netikėčiausi dalykai? Taip nutiko ir man praeitą pirmadienį. Visai netikėtai mano brangioji šeimininkė pasiūlė eiti į parodos atidarymą Aros šiuolaikinio meno centre, apie kurį jau esu rašiusi, kai lankiausi primą kartą ir vėliau po susižavėjimą sukėlusios Edvardo Munko parodos „Baimė“.

Šį kartą buvo pristatoma trijų visiškai skirtingų menininkų kūryba. Kadangi tai šiuolaikinio meno centras tai suprantama, jog ir pristatoma paroda bus šiuolaikiška. Jau turbūt nieko nestebino Anish Kapoor šokiruojantis menas, turbūt daug kam sukeliantis nemažai asociacijų. Spėkite iš ko kuria menininkas?




Visai kitokį meną kūrė James Lee Byars. Pasitelkdamas šešėlius jis sukūrė tobulumo link judantį meną. Manau, daug ką paaiškina faktas, jog menininkas nemažą gyvenimo dalį praleido Japonijoje. Šios šalies įtaka labai ryškiai atsispindi eksponuojamuose darbuose.


Paskutinysis menininkas Yves Klein, mums su šeimininke paliko didžiausią įspūdį. Ką vien jau reiškia pamatyti 45 kv. m gryno mėlynos spalvos pigmento. Tas sodrumas tiesiog priverčia aikčioti. Kiti darbai taip pat buvo padengti tuo pačiu pigmentu, tik ant skirtingų medžiagų: nuo medžio iki vario. Vis dėlto abi sutikome, kad šis menas skirtas ne tik parodoms, jų vieta interjere, kuriame spalvos intensyvumas atsikleistų dar labiau.


Paroda buvo tikrai pavykusi, o kadangi atidarymas buvo tik klubo lankytojams, tai be galimybės pirmiems pamatyti naująją parodą dar vienas malonumas buvo taurė vyno.

Malonu, kai galiu apsilankyti tokiose parodose, dėl to galiu padėkoti tik savo šeimininkei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą