2013 m. vasario 26 d., antradienis

Grikių miltų keksiukai su morkomis



Pastarąsias keletą savaičių vienintelė mintis, kuri vis nedavė ramybės buvo pavasaris ir nepaliaujamas šio metų laiko laukimas. Tačiau kaip nesirodė jo ženklai, taip nesirodė. Dienos keitėsi, o oras nelabai. Vis ta pati tamsuma, šaltis ir prasta, melancholiška nuotaika. Tačiau, kaip visada būna gyvenime vis dėlto po debesėlių visada ateina saulė. Atėjo ir mano namus ir taip šiltai apgaubė, kad nesiruošiu paleisti. Pagaliau, po maždaug 2 mėnesių pilkumos, sulaukėme saulėtos dienos, kuri pagaliau atnešė ir pavasarišką šilumą. 

Tai jau kitokia Saulė, ji pagaliau šildo!! Ir šildo ne tik kūną, bet ir sielą. Tad nors pavasaris grįžo dvejomis dienomis anksčiau, negu buvo parašyta jo planuose, bet daugumą, manau, tai tik dar labiau pradžiugino. Jau ryte dėstytojas pastebėjo pasikeitusią žmonių nuotaiką ir apibūdindamas savo kolegas pavadino juos „apsėstais pavasario karštinės“, tačiau tai buvo teigiamas pastebėjimas, nors ir pasakytas gana kritiškai. Vėliau iš šeimininkės išgirdau, jog jų muzikos mokytojas šiandien jau dainavo pavasario giesme su visais „kū kū, kū kū“. Buvo labai juokinga, bet malonu girdėti. O ir mano pačios nuotaika, nors ir buvo labai besikeičianti, kaip ir pats pavasaris, bet atitinkanti šį laikotarpį: pilna naujų planų, idėjų ir be abejonės suvokimo, jog jau tik dvi savaitės liko iki atostogų. Argi ne fantastiška (keistas žodis, kurio paprastai nenaudoju)?


O kad jau man pavasaris, tai pavasariškas ir receptukas, kuris buvo rastas štai čia, o su keliais pakeitimais pritaikytas manojoje virtuvėje.







Grikių miltų keksiukai su morkomis




Reikės:

1 ½ stiklinės grikių miltų (galima pusę miltų keisti paprastais kvietiniais miltais)
2 a. š. cinamono
½ a. š. druskos
2 a. š. kepimo miltelių
1 ½ tarkuotų morkų
¾ stiklinės medaus, agavų, klevų ar datulių sirupo
1 trinto banano
½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušinių
½ stiklinės razinų (pagal skonį)

Į didelį indą sudėti grikių miltus, cinamoną, druską, sodą, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti medų ar mėgstamą sirupą su trintu bananu, saulėgrąžų aliejumi ir kiaušiniais
Šlapius ingredientus sudėti į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišyti. Pabaigoje sudėkite smukiai tarkuotas morkas ir razinas ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius (riešutus)
Tešlą supilti į formeles ir kepti 180 OC laipsnių temperatūroje  apie 25 min.








Komentaras:
Sutinku, jog skonis gana neįprastas, bet man, netikėtai įsimylėjusiais grikių miltus, labai patiko. O su pienu iš viso buvo pasaka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą