2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Zhujiajiao anncient city, Global harbor ir Jade Budda šventykla



Nauja diena, nauji įspūdžiai. Šį kartą tarptautinių ryšių ofisas organizavo kelionę į vandens miestą........ Kelionė maždaug valandos trukmės ir atvykus pasaulis visai kitoks - nei vieno dangoraižio,  vien senos krautuvėlės. Graži vieta, tikra kiniška Venecija, bet kiniška, o tai reiškia, kad vienintelis panašumas  tai kanalai ir upė einanti per miestelį, visa kita labai kitaip. Daug gatvelių ir jose įsikūrusių parduotuvėlių. Tačiau nors aš jau galvojau, kad man visas maistas ir jo kvapai patinka, vis dėlto tai buvo vieta, kurios nesinori prisiminti vien dėl mėsos kvapo, tokio stiprumo, kad darosi bloga ir taip einant visomis gatvelėmis. Ne, net man to per daug. 



Tad po kelių valandų karščio ir “įdomaus” kvapo patraukiam jau į autobusą ir judame link didžiausio Azijoje prekybos centro. Galiu pasakyti  jog įspūdį vis dėl to padaro, nors tai ir labai kičinis pastatas, su puokštėmis negyvų gėlių. Atidarytas vos tik tik tik, tad viskas blizga, tualetai verti nuotraukų, kai kurie jų ir prisidarė. Kadangi visa diena tuščiu skrandžiu, tad tik atvykus judam prie restoranų, tačiau pasitarę su keliomis merginomis nusprendžiam, jog apsieisim be restoranų ir užsukę į Tesco nusiperkam šio bei to užkąsti, beje labai skaniai, dar jogurto ir pajudam link naujų ekskursijų.

Šį kartą Jade Budda šventykla. Nors mokama, tačiau įspūdį padaro. Tik įėjus pajunti smilkalų kvapą, bei tą ramybę ir šventumą. Apeiname šventyklą, vėliau pasukame link sodo ir neįtikėtina, bet randame beprotiško grožio upelį, greičiausiai vanduo trykšta iš šaltinio, nes tokio švarumo nebuvom matę niekur kitur Kinijoje. O tame vandenyje plaukioje auksinės žuvelės. Ypatingas grožis, kurį šiek tiek sugadina dirbtinės plastikinės lelijos, bet ką darysi, tokia ta Kinija. Karštis ir įspūdžiai nuvargina be galo, tad pavargę skubame į metro ir tada jau tiesiai namo. Daug įspūdžių, naug naujų minčių, bet taip ir turi būti po ekskursijų dienos.


Apsinuodijau, tad kelias dienas rimtai buvau susirūpinus savo sveikata, o dar laukia projekto pristatymas Kinijos ekonomikai apie ekonomikos kilimą, tad reikia kaip reikiant padirbėti. Bet viskas bus gerai, o dar kelionė į Pekiną, tad darbų gausybė, bet juk tai ir šauniausia. Paskaitos bėga kaip bėgusios ir nors jų daug, bet pradėjom jau nekreipti dėmesio į jas, jeigu suprantam, kad neverta klausyti ir tiesiog stengiamės užsiimti kita, riekalingesne veikla. Negražu gal taip, bet yra kaip yra. 

Nesijaudinkit, viskas gerai, visi apsinuodijimai jau seniai praėjo, bet vis dėlto tuo metu buvau kaip reikiant susirūpinusi.
Gražaus savaitgalio. Neužmirškit išėjusiųjų, aplankykite, dar likusius...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą