2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Verčiu naują knygos puslapį...


Na ką, visos svarbiausios mano raštliavos prasideda oro uostuose, o ką gi kito veikus, kai laiko yra. Tačiau apsilankymai šioje vietoje dažniausiai reiškia ne tik tuščią laiko leidimą, bet ir kažkokį pasikeitimą gyvenime. Gal tik kelionę, o gal naują gyvenimo etapą. Šiuo atveju, kol kas sunku pasakyti, bet greičiausiai verčiu naują gyvenimo puslapį - grįžtu į Lietuvą ir ne šiaip sau atostogoms, bet visam semestrui. Argi ne puiku? Tačiau taip pat tai reiškia ir svarbių žmonių palikimą, pakankamai nemažam laiko tarpui, Danijoje. O tokių yra, ir kuo ilgiau čia gyvenu, tuo daugiau tokių atsiranda. Bet iš kitos pusės gržtu pas tuos, kurie jau dvejus metus laukia manęs grįžtančios, neužmiršta, prisimena, paklausia kaip sekasi. Tad vienus palikdama, pas kitus grįžtu. Ne visiška laimė, bet visada gyvenime tenka kažko atsisakyti, negali būti visiškas savanaudis ir norėti visko.

Oro uostas.

Susimoku už bagažo viršsvorį, gerai, kad SAS taip neplėšia taip kaip tai padarytų Ryanair. Kišenę patuštinu 75lt. Ką darysi, čia ir tai gerai baigiasi, nes jau viršiju ir tokiai kainai leidžiamą bagažą. Tada pametu, kokiu tai būdu, dirželį i r svarbiausią tą, kuris priklauso prie suknelės, kuri ne itin gražiai atrodo be jo. Ką darysi. Prieš tai dar kelionė autubusu į Kopenhagą prasideda irgi su šposais. Įsodina mane ne į tą autobusą (ant rezervacijos didelėm raidėm parašyta, kad vykstu į Kastrup oro uostą) ir tik išgirdusi, kitus klausiant kur važiuoja, sužinau, kad bučiau buvus nuvežta tik iki Kopenhagos, o Oro uostą būtų reikėją pasiekti kažkokiu kitu būdu. Bet pasiseka ir išlipdama iš autobuso į keltą dar užklausiu vairuotojo ar tikrai važiuoja iki Kastrup oro uosto. Jis aišku pasimeta, nes nevažiuoja iki jo. Su palengvėjimu esu perkeliama į kitą autobusą ir dėkoju Dievuliui už suteiktas danų kalbos žinias. Būčiau neišgirdus šnekant kitiems keleiviams, bučiau patekusi į nemažą problemą. Bet viskas baigiasi gerai. Dabar laukiu savo skrydžio, dar prieš patikrinimus. Internetą gaudo tik tą, kuris yra cenzūruotas kinų turistams, tad dauguma svetainių neatsidaro. Tačiau kažkokiu būdu Skype ir Facebook veikia. O man valandai ar porai palaukti juos turint užtenka.

O rytoj viskas prasideda pilnu tempu. Tėvelio gimtadienio šventimas. Picų vakarėlis, torto “Jaunystė” kepimas. Žodžiu, tai ką mėgstu ir tai ko pasigendu gyvendama Danijoje.


Išsiilgusi tavo dukra grįžta namo, Lietuva. Lauk manęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą